Tandriemschijf

Hoogste precisie bereikt door hoogste kwaliteit
37 producten / 719 artikelen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 37

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Fabricage en geometrie van de perfecte tandriemschijven voor uw toepassing

Een riemaandrijving bestaat uit een riem en ten minste twee riemschijven. De positieve blokkeerpoelie (ook synchrone poelie genoemd) heeft een centrisch middengat en een getand zijoppervlak. De tandgeometrie van de tandriem en van de riemschijf (profiel en spoed) moet exact op elkaar zijn afgestemd om een zuivere vormpassing van de twee contactpartners te waarborgen. Afhankelijk van de toepassing en de taak kunnen tandriemschijven worden uitgerust met extra geleidingselementen, de flensschijven, om de tandriem te geleiden. Naast de conventionele bewerkingsprocessen, zoals frezen, draaien, enz Frezen, draaien, enz., primaire gietprocédés zoals gieten en poedermetallurgisch persen en sinteren worden ook gebruikt voor grotere hoeveelheden, serie- en grootschalige productie. Alle metalen en niet-metalen halffabrikaten zijn geschikt voor productie, mits zij voldoende sterk zijn en gemakkelijk kunnen worden bewerkt of versneden. De door Angst+Pfister courant gebruikte materialen zijn aluminiumlegeringen, staal en gietijzer, alsook de kunststoffen PA, PE en POM.

Indien wij de gewenste tandborgring niet in voorraad hebben of het een speciaal ontwerp betreft, kunnen wij deze volgens uw specifieke eisen vervaardigen en nabewerken.

Stuur ons uw verzoek hier!

De steekcirkel, de puntcirkel en de wortelcirkeldiameter zijn van belang voor de fabricage en de juiste werking van de tandriemschijf

De effectieve diameter dW beschrijft de boog van een cirkel die de positie vormt van de spankoorden in de tandriem wanneer deze rond de riemschijf is gewikkeld. De steekcirkeldiameter ligt dus buiten de poeliecontour en wordt gewoonlijk met een puntkomma-lijn aangegeven.

De puntdiameter dK de diameter van de omtrekzijde van de tandriemschijf waarop de tandriem loopt. Deze diameter kan rechtstreeks worden gemeten met een geschikt meetinstrument.

De wortelcirkeldiameter dF vormt de booglijn die de bodem van de tandruimte verbindt.

Getande katrollen - dit moet in acht genomen worden

Getande riemschijven die worden gebruikt in aandrijvingen met riemsnelheden van meer dan 30 m/s moeten worden gebalanceerd

De tandbreedte van een tandriemschijf met flenzen moet iets groter worden gekozen dan de riembreedte. Als richtwaarde voor de extra breedte kan 1/4 tot 1/5 van de steek worden gekozen. Voor een 20 mm brede tandriem met profiel AT10 wordt bijvoorbeeld een tandbreedte van ca. 22 m gekozen.