Elastomeerplaat

In een grote verscheidenheid aan materialen, diktes, formaten en als op maat gesneden onderdelen
Filteren
Selectie verfijnen
Materiaal
Dichtheid
Hardheid
Dikte
Kleur
Conformiteit/Toelating
Gebruikstemperatuur
Selectie verfijnen
Materiaal
Dichtheid
Hardheid
Dikte
Kleur
Conformiteit/Toelating
Gebruikstemperatuur
32 producten / 217 artikelen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 32

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 32

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Rubberplaten op rol en op maat gesneden

Angst+Pfister heeft een uitgebreid voorraadassortiment van rubberplaten in een grote verscheidenheid aan materialen, diktes en formaten. Naast de originele meterwaren op rol, zijn er ook op maat gesneden producten beschikbaar, waarbij onze online snijconfigurator u zal helpen. Voor gestanste platte pakkingen klikt u hier om naar de individuele contactaanvraag te gaan.

Elastomeerplaten van NR (natuurrubber) en SBR (styreen-butadieen)

Platen van NR of als combinatie van NR/SBR, worden vaak gebruikt als slijtagebescherming vanwege hun goede mechanische eigenschappen. Deze zijn ook verkrijgbaar met een glasweefselinleg en met lijmcoating. De PARA-SUPER is FDA-conform en dus geschikt voor gebruik met levensmiddelen. Het Linatex, Linagard en Linard assortiment worden vooral gebruikt voor hogere eisen.

Elastomeerplaten van NBR (nitril) en HNBR (gehydrogeneerd nitril)

NBR-elastomeerplaten zijn verkrijgbaar in hardheden van 60 tot 90 Shore A en hebben een goede weerstand tegen minerale olie en vet. De witte NBR-platen zijn conform de FDA en EC 1935/2004 artikel 3 richtlijn. HNBR is een goed alternatief voor hogere bedrijfstemperaturen.

Elastomeerplaten van CR (chloropreen) en SBR (styreen-butadieen)

Dankzij hun zeer goede bestendigheid tegen verwering en veroudering worden CR of de combinatie CR/SBR gebruikt voor buitentoepassingen. De CR/SBR-plaat is ook verkrijgbaar met een inlage van glasvezelweefsel.

Elastomeerplaten van EPDM (Ethyleen-Propyleen-Dieen-Monomeer)

EPDM-platen zijn goed bestendig tegen verwering en veroudering. Deze platen zijn verkrijgbaar in hardheden van 25 tot 70 Shore. De SOFT-COMPACT is zeer zacht en homogeen en voor toepassingen in de drinkwatersector, adviseren wij de EPDM 70 platen met de bijbehorende goedkeuringen.

Elastomeerplaten van VMQ (siliconen)

Siliconenplaten hebben het voordeel dat ze kunnen worden gebruikt in een breed temperatuurbereik (-60 tot +230°C). Ze hebben ook goedkeuringen voor gebruik in de voedingssector zoals FDA, BfR of EG1935/2004.

Elastomeerplaten van FKM (fluorkoolstof)

Indien een goede chemische bestendigheid vereist is, adviseren wij de rubberplaten van FKM.