Hydraulische slangen

Voor de overdracht van hydraulische energie, vermindering van drukpieken en trillingen
Filteren
Selectie verfijnen
Buiten-Ø
Binnen-Ø
Binnen-Ø duims
Rollengte
Gebruikstemperatuur
Bedrijfsdruk
Materiaal binnenlaag
Brand name
Selectie verfijnen
Buiten-Ø
Binnen-Ø
Binnen-Ø duims
Rollengte
Gebruikstemperatuur
Bedrijfsdruk
Materiaal binnenlaag
Brand name
12 producten / 59 artikelen
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 artikelen

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

12 artikelen

Van hoog naar laag sorteren

Hydraulische slangen voor diverse hydraulische vloeistoffen

Typische functies van hydraulische slangen zijn: overdracht van hydraulische energie, vermindering van drukpieken en trillingen. Om mechanische componenten, machinedelen of hefwerktuigen in beweging te brengen, worden de door de systeemdruk gegenereerde krachten (hydraulische energie) door de hydraulische vloeistof overgebracht, zodat de gewenste werkzaamheden dienovereenkomstig kunnen worden uitgevoerd.

Veelgebruikte hydraulische vloeistoffen zijn onder andere minerale, plantaardige oliën, synthetische hydraulische vloeistoffen of water. Het materiaal van de binnenlaag van de slang is verantwoordelijk voor de bestendigheid van de slang.

Optimaliseer de onderhoudsinterval en uw kosten

De hydraulische drukbereiken zijn grofweg als volgt onderverdeeld:

- Lage druk: tot 110 bar

- Gemiddelde tot hoge druk: 110 - 250 bar

- Maximale druk: tot 420 bar en hoger

Door de prijsdruk wordt er vaak geen rekening gehouden met de kosten die ontstaan door het uitvallen van de hydraulische slangen na een korte periode van gebruik. Om het systeem, de machine of het apparaat zo lang mogelijk te kunnen gebruiken, zijn hydraulische slangen ontworpen volgens de volgende criteria: drukvoorwaarden (statisch, dynamisch), stromingsmedium (chemische weerstand), temperatuurvoorwaarden (stromingsmedium, externe invloeden), inbouwsituatie (buigradius, bewegingsabsorptie), fittingen (grootte, aansluitvorm, materiaal), drukverliezen, externe invloeden (mechanisch, thermisch, chemisch), montagemogelijkheden ter plaatse en gewicht.

Een andere kostenfactor is de uitwisselbaarheid van de hydraulische slangen. Ze moeten altijd worden gestandaardiseerd waar mogelijk, zoals afmetingen, systeemdrukken, buigstralen, aansluitingen, enz.