Polyethylenterephthalaat (PET)

Hoge hardheid, stijfheid en maatvastheid gekoppeld aan een uitstekend glijgedrag
1 producten / 1 artikelen
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 artikel

Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

1 artikel

Van hoog naar laag sorteren

Materiaaleigenschappen van polyethyleentereftalaat (PET)

PET-C is een niet versterkte, halfkristallijne polyester, thermoplastische kunststof met een ongewoon hoge hardheid, stijfheid en maatvastheid. Het uitstekende glijgedrag met zeer geringe slijtage maakt PET-C het ideale materiaal voor precisie machine-elementen met glijfuncties.

PET-C wordt gekenmerkt door een goede slijtvastheid, zowel bij hoge drukken als bij hoge snelheden. Het is ook bij uitstek geschikt voor toepassingen waarbij metalen en kunststof oppervlakken tegen elkaar aan glijden.

Veel onderdelen in de voedselproductie en bij voedselverwerkende bedrijven zijn gemaakt van PET-C, dat voldoet aan de strenge tolerantie-eisen. Bovendien is het zeer eenvoudig te reinigen met chemicaliën.

APSOplast® PET-C, naturel (wit), zwart

De specifieke eigenschappen van PET-C maken dit materiaal tot een bijzonder voorkeursmateriaal voor mechanische precisie- en slijtdelen.

APSOplast® PET-C SL (PET-C + vast smeermiddel), grijs

Dit materiaal heeft een homogeen verdeeld vast smeermiddel. Deze specifieke materiaalsamenstelling resulteert in een uniek zelfsmerend glijlagermateriaal. Dit heeft niet alleen een zeer hoge slijtvastheid, maar biedt ook een nog lagere glijwrijvingscoëfficiënt en een hogere dynamische draagkracht in vergelijking met PET-C.

Naar het product