Automation/Pneumatics

Voor een optimale aansluiting van leidingen en slangen met pneumatische componenten
39 producten / 293 artikelen
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren
Tonen als Foto-tabel Lijst

Producten 1-12 van 39

Pagina
Van hoog naar laag sorteren

Wij zijn uw SMC-verkooppartner

Als voorkeursdistributeur van SMC leveren wij alle componenten voor pneumatische toepassingen of automatische processen.

In het algemeen bestaat elk persluchtsysteem uit vier subsystemen: persluchtopwekking, persluchtbehandeling, persluchtverdeling en de uiteindelijke toepassing.

Onze productonderdelen zijn ingedeeld in verschillende overzichtelijke productgroepen:

'- Koppelingen (slangen): verantwoordelijk voor het transport van perslucht.

- Kleppen: voor de controle van de media. Naast stuurventielen, vallen ook andere kleppen zoals kogelkranen, terugslagkleppen, drukreduceerventielen, gaskleppen, kleppenblokken, etc. onder deze productgroep.

- Aandrijvingen: verantwoordelijk voor het uitvoeren van een bepaalde taak. Elektrische/pneumatische cilinders, grijpers of roterende aandrijving behoren tot deze productgroep.

- Luchtbehandeling: verantwoordelijk voor een lange levensduur van diverse pneumatische componenten. Deze productgroep omvat koeldrogers, membraandrogers, filters, manometers, drukregelaars en onderhoudseenheden.

- Instrumentatie: deze productgroep bestaat uit verschillende sensoren, schakelaars en signaalgevers voor het verkrijgen van meetwaarden (ACTUAL-waarden) en het vergelijken met instelwaarden.

- Vacuümproducten: werkstukken worden in een productiebedrijf van A naar B getransporteerd. De werkstukken worden door middel van vacuüm vastgehouden voor een veilig transport. Alle pneumatische componenten voor vacuümtransport zijn aan deze productgroep toegewezen.

Alleen de productgroep fittingen en koppelingen worden in dit productgebied getoond. De overige productgroepen zijn op voorraad en altijd beschikbaar. Afhankelijk van uw eisen aan componenten of complete besturingssystemen, geven wij u graag een gedetailleerd en deskundig advies.

Veilige verlijming bij lage druk

In de pneumatiek hebben de fittingen en koppelingen dezelfde functie als de conventionele fittingen voor vloeibare media. Ze verbinden leidingen met pneumatische componenten, zoals aandrijvingen, kleppen, filters, etc., zodat de luchttoevoer niet wordt onderbroken. In tegenstelling tot hydraulische kleppen, hebben pneumatische kleppen een lager drukbereik.

Schroefverbindingen van kunststof

In ons programma is er een grote keuze aan fittingen voor het in- of opschroeven, insteekverbindingen, klemverbindingen, adapters, koppelingen, knie- en kruisstukken etc. Ze zijn gemaakt van kunststof, zoals polybutyleen tereftalaat (PBT) en polyamide, messing, messing vernikkeld en roestvast staal.

De fittingen hebben metrische, inch NPT- en UNF-schroefdraad en passen precies in de buitendiameters van de kunststofbuizen.